Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar op de kinderboerderij. Zonder hen zou de kinderboerderij moeten sluiten. Zij zijn op verschillende gebieden actief.

Vindt u het leuk met mensen om te gaan, bent u enthousiast en dol op dieren, wilt u zo nu en dan wat om handen hebben en wat voor anderen betekenen  en daarvan samen met uw (klein)kind(eren) genieten, in een leuke en gezellige omgeving  dan is dit misschien wel iets voor u.

U kunt zich aanmelden voor verschillende soorten vrijwilligerswerk:
weekendvrijwilliger; gastvrouw / gastheer; activiteiten organiseren / meehelpen;  onderhoudswerkzaamheden; bestuursfunctie; schoonmaken. Uiteraard wordt u ingewerkt door de  een ervaren vrijwilliger.

Weekendvrijwilliger:
Het verzorgen van de dieren is veel werk. De dieren moeten gevoerd worden, de poep moet worden opgeruimd en de hokken schoongemaakt. Uiteraard is er ook tijd voor knuffelen met de dieren.
U  kunt zich aanmelden voor de zaterdagochtend, zaterdagmiddag; zondagochtend of zondagmiddag; een keer per week, of een keer per maand of wanneer u tijd heeft.   Na de middag behoort ook het ontvangen van bezoekers tot uw taak. De vrijwilligers werken in het weekend  bij toerbeurt volgens een schema. U mag uw kinderen / kleinkinderen meenemen.

Gastvrouw / gastheer:
Gevraagd voor doordeweeks. U hoeft geen dieren te voeren of te verzorgen maar ontvangt uitsluitend onze bezoekers. Daarnaast verkoopt u producten uit ons winkeltje en schenkt u een kopje koffie of thee. U mag uw kinderen / kleinkinderen meenemen. Onze vrijwilligers werken bij toerbeurt volgens een vast schema.

Activiteiten:
Met regelmaat organiseert de kinderboerderij activiteiten voor de kinderen. Vind u het leuk mee te denken of mee te helpen om de kinderen een leuke middag te bezorgen, meld u zich dan aan.

Incidentele vrijwilligers:
De kinderboerderij heeft een klusjesman, maar regelmatig is er behoefte aan versterking.
Bent u bijvoorbeeld schilder, metselaar, elektricien, timmerman en wilt u onze klusjesman helpen wanneer dat nodig is meldt u zich dan aan.

Bestuur:
Het bestuur bestaat uit 5 personen, waaronder de voorzitter, de secretaris, de penningmeester en de overige bestuursleden. Zij zorgen voor de financiën, de contacten met de gemeente en andere instanties; beleid en personeel. Eigenlijk alles wat nodig is om de kinderboerderij bestuurlijk te coördineren.

Heeft u belangstelling gekregen of  wilt u nadere informatie? Neem dan even telefonisch contact op met  onze coördinator. Dit kan zowel telefonisch als via de mail.
Onderstaande link kunt u aanklikken en het formulier downloaden en printen. Lees eerst de toelichting.

Formulier inschrijving vrijwilliger
Toelichting inschrijfformulier

Openingstijden
Helaas zijn wij momenteel gesloten voor publiek ivm Corona