Weer beschuit met muisjes op de kinderboerderij

De eerste geitjes zijn zondag 14 maart om 16.00 uur geboren!

Een geitje en een bokje, genoemd  naar Iris en Remco. Beide kinderen waren getuige van de bevalling omdat ze  het weekend dienst hadden op de kinderboerderij samen met hun vader.
Over 2 weken mogen ze naar buiten en dan kunnen de bezoekers erbij. En tot die tijd:

“geen geitjes knuffelen maar bijen aaien”

Door de Q-koorts is het helaas voor de bezoekers van de kinderboerderij niet mogelijk om naar onze pasgeboren geitjes te komen kijken! Alle hokken waar geiten of schapen gaan aflammeren zijn afgesloten voor bezoekers. Gelukkig hebben we op de kinderboerderij ook nog andere boerderijdieren. bijvoorbeeld kippen, een koe een ezel en een varken.

Maar wat dacht U van bijen!

De imkers Frank en Lia vertellen graag aan de bezoekers wat er nou zo leuk is aan het houden van bijen. Niet alleen vertellen ze er graag over , ze willen ook (met name kinderen in het bijzonder) de bezoekers uitnodigen om mee te helpen.

Ze hebben op dit moment 6 bijenvolken die verzorgt moeten worden. en nu de temperatuur weer naar de 12 graden gaat, kan er ook weer in de kasten gekeken worden. Het is altijd heel spannend om te zien of de bijen de winter goed zijn doorgekomen! Want met al die vervelende ziekten weet je het niet. De varroamijt neemt al die ziekten mee en infecteert de bijen. Om die reden moet de varroamijt het hele jaar door goed bestreden worden.

En als dat goed gebeurd gaat het goed met de bijen en is er van alles te zien en te doen!

Ben je al een beetje nieuwsgierig? Kom dan snel een keer naar de kinderboerderij en geef je op als beginnend imker bij Karien van Rijst (Coördinator) Zij zal vertellen wanneer de imker komt en wanneer je mee mag kijken en werken “in de bijen” samen met de imkers. Er is beschermende kleding aanwezig op de kinderboerderij.

Je mag ook een mailtje sturen naar kinderboerderijboxtel@hetnet.nl