Voorjaar op de kinderboerderij

Het bruist weer van leven op de kinderboerderij. Medewerkers en vrijwilligers doen er alles aan om de kinderboerderij weer tiptop in orde te hebben.  Alle jonge dieren lopen weer dartel in de wei te genieten van het voorjaar. Vrijwilliger Jose heeft de braamstruik tegen het hok van Carolien en Spookey gesnoeid, de tuinen liggen er weer mooi bij, een aantal bloembakken zijn  prachtig gevuld.  De bijenvolken zijn weer actief, en…..

Wist u dat:

  • Er overheerlijke ijsjes te koop zijn van de Vughtse ijsboerderij “Hoeve de Bus”. Eigengemaakt ijs van eerlijke en verantwoorde producten en bereid van eigen melk. Ze zijn er in 4 smaken: aardbei, vanille, stracciatella en citroen en kosten €1,50 per stuk. En als u een ijsje koopt steunt u tevens de kinderboerderij: van elk ijsje komt eenderde ten goede aan de kinderboerderij.  Verkoop in de winkel in het Voorhuis. Voor informatie over de ijsboerderij: www.vughtseijsboerderij.nl
  • Binnenkort er de mogelijkheid is via de site om te stemmen op een naam voor o.a  onze dwerggeitendrieling,
  • Vanaf maandag 26 april alle afgesloten gedeelten weer toegankelijk  zijn voor publiek, en alle dieren weer vrij in de wei kunnen rondlopen.
  • Er een merel zit te broeden, de kanariepietjes gezinsuitbreiding hebben en als we geluk hebben ook onze kalkoen binnenkort een kuiken uitgebroed heeft. Op “De Deel” is cavia “Blitz” zwanger. Helaas weten we niet hoe lang, maar de draagtijd is 68 dagen, ook daar is het kraamtijd.
  • Ons bijenvolkje weer druk bezig is honingraten te vullen en er binnenkort weer eigengemaakte honing te koop is.
  • In de plantentuin vele diersoorten vertegenwoordigd zijn: wilgen katjes; ooievaarsbek; vlinderstruik; hertshooi;bijenbloem; leeuwenbek; fazantenbes etc
  • In alle schuilhoekjes van stenen en hout plaats is voor salamanders, kikkers en vogeltjes
  • Koe Carolien door de dierenarts weer gezond verklaard is en dus minstens nog een jaar bij ons blijft, en mogelijk toch weer een kalfje krijgt. We hopen met zijn allen op een vaarskalfje (meisje).