Dinsdag 1 mei nieuw ezelmaatje voor Spookey

Op dinsdag 1 mei rond de klok van half 12 komt ezel “Donna” samen met haar begeleidsters van Stichting ” De Ezelshoeve” uit Baarle-Nassau naar Boxtel. Spookey zal dan haar nieuwe maatje rondleiden door Boxtel voor een eerste kennismaking.

Het initiatief komt van onze vrijwilligster Janine Kouwenhoven die zich met hart en ziel heeft ingezet om een maatje te zoeken voor onze  Spookey en  samen met haar collega’s van de DELA  heeft gezorgd voor de financiële middelen.

We hopen op veel belangstelling, en nodigen je van harte uit; ook de pers en Omroep Brabant zijn op de hoogte gesteld en worden verwacht.

Ezeltje ” Donna” is het ezeltje van het project “Eet je eerlijk” van de Tilburgse Linde Braber. Jarenlang organiseerde Linde allerlei kinderactiviteiten  met de door haar opgerichte “Speurneuzenclub”.
Samen met hen trok Donna  ook regelmatig door de Tilburgse wijken om groente te verkopen die de kinderen zelf verbouwd hadden. Echter Linde vertrok voor onbepaalde tijd naar Suriname en “Donna” ging naar ezelsopvang  Stichting de Ezelshoeve te Baarle-Nassau.

Janine is een van de vrijwilligers die het project “ezelwandelen” van de grond heeft gekregen op de kinderboerderij.

Het eerdere maatje van Spookey ezelhengst Nico is begin dit jaar overleden, en omdat ezels nou eenmaal een maatje nodig hebben ging Janine  informeren  bij de ezelsopvang  in Baarle-Nassau naar de mogelijkheden voor een maatje voor Spookey. Jaqueline van den Berg, manager van de Ezelshoeve vond Donna geschikt voor plaatsing op de kinderboerderij. Ze is gewend aan kinderen en erg lief. Daarop hebben Janine en haar collega’s van nabestaandenzorg DELA spontaan besloten voor de financiële middelen te zorgen om Donna een fijne woonomgeving te bieden op de kinderboerderij en tegelijkertijd te zorgen voor een leuk maatje voor Spookey.  Of ze samen klikken is nog even afwachten.