Binnenkort op de kinderboerderij: nieuwe varkens en konijntjes

Ons varken “Happy” is te groot geworden, ze kent haar eigen kracht niet en regelmatig gaan er dingen stuk. In het nieuwe dierenbeleidsplan is besloten te kiezen voor een kleiner ras zodat we 2 dieren kunnen huisvesten i.p.v. 1. Daarmee voldoen we ook weer aan de nieuwe eisen op het gebied van varkens houden op de kinderboerderij.

Happy is inmiddels elders ondergebracht,  eind juni komen  er 2 biggetjes (zeugjes)  van het kleinere ras “Bonte Bentheimer”. De Bonte Bentheimer is een middelgroot landvarken. Het heeft grote loboren en een onregelmatig zwart vlekkenpatroon op een witte of lichtgrijze ondergrond.
Denken jullie alvast mee over namen? Ideeën hiervoor kunnen in de ideeënbus op “De Deel”.

 

KONIJNEN:
Op het konijnenplein komt een spiksplinternieuw onderkomen met zowel een binnen als buitenverblijf. Komende weken komen er nieuwe konijntjes ( hangoren); zij worden tijdelijk gevestigd in de lege stal naast de schapen. Zij worden voorzichtig handtam gemaakt door onze Cello cliënten en hun begeleiders. Van onze bezoekertjes wordt dan ook gevraagd vooral rustig met de dieren om te gaan. De dieren zitten tenslotte nog in de leerfase.