Verslagje Dubbeltjes markt en Open Imkerijendag

Dubbeltjesmarkt

De 1e Dubbeltjesmarkt zit er al weer lang op. Woensdag 3 juli kwamen kinderen om hun oude spulletjes te verkopen en te kopen natuurlijk.
Jammer genoeg regende het af en toe, maar dat werd opgelost met parasolletjes en een stukje plastic. En echte Dubbeltjesmarkt-verkopers die krijg je niet klein door wat regendruppeltjes. Het was een gezellige middag op de kinderboerderij.

De volgende Dubbeltjesmarkt is op woensdag 7 augustus van 14.00 tot 16.00 uur: allemaal hopen op zonneschijn!

Open Imkerijdag op de kinderboerderij.

Door het hele land laten imkers zien hoe je bijen houdt, honing kunt maken en waarom dat zo belangrijk is. Onze imker Lia nam het publiek mee om een kijkje te nemen in de bijenstal, waar de bijen van heel dichtbij te zien zijn. Verder konden kinderen een kastje maken voor solitaire bijen met behulp van Piet, van alles ontdekken over de bloemen en planten waar de bijen op vliegen en proeven van cake, koek en koekjes.
Gemaakt met honing natuurlijk. Zeker 50 bezoekers hebben de imkerijdag bezocht.