Zadotheek

In samenwerking met Eetbaar Boxtel gaat de kinderboerderij een zadotheek opzetten. In Frankrijk is dit al een begrip, we halen het nu naar Nederland! Het idee van een zadotheek is simpel; mensen kunnen gratis zaden meenemen van bloemen, groenten en eetbare gewassen. Die kweken ze op tot plantjes. Van die zaden geven ze weer een zakje terug in het jaar dat volgt op de lening. Hierdoor ontstaat een kringloop. Het doel van een zadotheek is om zonder kosten in de lokale behoefte te voorzien, de biodiversiteit te vergroten in de omgeving, tuinieren en eten van eigen bodem te stimuleren en informatie te verstrekken. Dit najaar starten we met het inzamelen van zaad. Iedereen is welkom om gedroogde zaden in te leveren op de kinderboerderij. Bij voorkeur in een papieren zakje met zoveel mogelijk informatie over de ingeleverde zaden. In de winter worden de zaden mooi verpakt zodat we in het voorjaar van 2015 kunnen starten met de zadotheek.

zadotheek 2