Kinderboerderij blijft gesloten deze week.

Vanwege de maatregelen die zijn genomen vanwege de vogelgriep blijft de kinderboerderij deze week nog gesloten. Uit voorzorg nemen alle kinderboerderijen in Nederland maatregelen om alle risico’s op verdere besmetting te voorkomen. Dit betekent een ophokplicht van het pluimvee en afschermplicht van de dieren. De afgelopen dagen is hard gewerkt om al het pluimvee binnen te halen en af te schermen van wilde vogels en de andere dieren op de kinderboerderij. De afschermplicht houdt ook in dat publiek afgeschermd dient te worden van de opgehokte dieren en dat het duidelijk aangegeven dient te zijn waar het publiek wel mag komen. Voor onze kippen, kalkoenen, pauwen en eenden zijn zorgvuldige maatregelen getroffen. Deze week wordt gewerkt aan de benodigde voorzieningen voor het publiek. Wij hopen maandag 24 november weer open te zijn en dat het publiek begrip heeft voor deze situatie.

foto vogelgriep