Jasjes uit!

Vanmiddag gingen de jasjes uit van de schapen op de kinderboerderij! Het viel gelukkig mee met de regen, dus er werd gewoon buiten op de wei geschoren. Sinds jaar en dag scheert Henri van Weert de schapen, puur vanuit hobby en om kinderen uit de omgeving te laten zien hoe hij werkt. De 2 Kempische heideschapen zijn een makkie voor Henri; superrustige schapen en een makkelijke vacht. De 2 Ouessant schaapjes zijn wat schuwer en hun vacht is “taaier”, dus dat duurde wat langer. Fijn dat er veel belangstelling is geweest voor dit mooie vakmanschap. Verschillende kinderen zagen het voor het eerst en dat is altijd een belevenis. Na het scheren werd de wol dan ook veelvuldig gevoeld door de kinderen, hoe warm en zacht dat is. En onze schapen kunnen nu lekker de zomer tegemoet, zonder dikke jas!
ss 1ss 2ss 8