Hittegolf.

Op de kinderboerderij zijn maatregelen getroffen voor de aankomende hittegolf. De pony en de ezel gaan al vroeg de wei op en rond het middaguur weer naar de stal omdat ze daar meer schaduw hebben. De varkens krijgen ’s ochtends al een lekker modderbadje en zoeken in de middag de schaduw op. Alle dieren krijgen extra rondjes met vers water en er zijn extra waterbakken bij gezet op de weien. Op het konijnenplein is een grote parasol geplaatst om wat bescherming te bieden aan zowel de konijnen als de bezoekers. Gelukkig zijn er door de bomen en struiken veel natuurlijke schaduwplekken voor de dieren en zorgen zij zelf voor rust en verkoeling. De medewerkers van de kinderboerderij doen de zware werkzaamheden in de ochtend en zoeken ook in de middag een koel plekje, met wat extra te drinken en een lekker ijsje. Zo komen wij samen de warmte wel door!
hitte 5hitte 3hitte 2hitte 1