Open imkerijdag.

Op zondag 12 juli doet de kinderboerderij weer mee aan de landelijke open imkerijdagen. Deze worden gehouden om informatie te geven over bijenhouden en alles wat daarmee samenhangt.Al jaren staat er achter in de tuin een bijenstand met momenteel 5 bijenkasten die worden gerund door 2 imkers. Tussen 14.00 en 16.00 zijn bezoekers welkom om mee te kijken en helpen bij het slingeren van verse zomerhoning. De raten zijn al uit de kasten gehaald en binnen in de huiskamer wordt de honing uit de raten geslingerd. Prachtig om te zien en mee te maken. Kinderen mogen zaadbommen maken van klei en bloemenzaadjes, die ze mee mogen nemen om te zorgen voor meer bloemen voor de bijen. Een leuk knutselwerkje maken, kleurplaten van de bijen kleuren en proeven van honinghapjes staat ook op het programma. Naast de honing verkopen we ook leuke kaarsjes, solitaire bijenhotels en bijenplantjes. Zeker de moeite waard dus om langs te komen.
groen dichterbij
foto Isabel Erkemij